Wat is Sub-ohm dampen?

Sub-ohm dampen houdt in dat de coil een weerstandswaarde heeft onder 1.0 ohm. Een lage weerstand heeft gevolgen voor verdampers, maar ook voor mods. Een sub-ohm e-sigaret starter-set is dus een complete kit met zowel een sub-ohm tank en een batterij of batterij houder die sub-ohmen ondersteunt.

In het geval van clearomizers betekent sub-ohm dat de passende fabriekscoils zo’n lage weerstand hebben. In het geval van rebuildables, betekent het dat het bouw deck en luchttoevoer het plaatsen van coils met een lage weerstand ondersteunen. Bij sub-ohm vapen moeten de e-liquid kanalen ook iets groter zijn. Sub-ohm verdampers worden meestal gebruikt voor Direct Lung (DL) of Restricted Lung Inhale dampen.

Wat betreft mods en sub-ohm dampen, is het belangrijk om aan uw veiligheid te denken. Een lage weerstand betekent dat stroom heel snel uit de batterij getrokken wordt. U dient dus batterijen te gebruiken die de gevraagde amperes kunnen leveren en mods of batterij houders die beveiligd zijn tegen onderlading, zodat de elektronica van de mod in werking treedt als de batterij onder het veilig niveau zakt.

In principe kunt u elke soort e-liquid gebruiken met een sub-ohm kit, maar meestal gebruikt men e-liquids met tenminste 50%VG.

Heeft u nog vragen over deze manier van dampen?  Kunnen wij u helpen bij het kiezen van een starter-set, verdamper of mod? Hier vindt u onze contactgegevens.