Wat zijn Nic-Salts?

U heeft waarschijnlijk Nic-Salts e-liquids voorbij zien komen. Deze worden ook Nicotine salts genoemd. Wij leggen graag uit wat Nic-Salts zijn.

De meest gebruikte vorm van nicotine voor e-liquids is freebase nicotine. Freebase nicotine verdampt makkelijker. Verder is dit soort nicotine zuiverder, omdat het niet gebonden is aan andere elementen. Deze vorm van nicotine heeft ook nadelen. Sommige mensen krijgen vaak last van hun keel. Verder oxideren e-liquids virj snel, waardoor de smaak kan veranderen en de nicotine sterkte afnemen. In Nicotine Salt e-liquids gebruikt men dus een andere vorm van nicotine, die wel gebonden is aan een andere organisch element, namelijk Benzoëzuur (benzoic acid).

Nic-Salts zijn anders gemaakt maar ze werken ook anders. Freebase nicotine e-liquids hebben een hogere pH waarde, waardoor ze een kriebel in uw keel geven (de zogenaamde ‘throat hit’). Nic-Salts komen veel zachter over. Een gevolg hiervan is dus dat u kunt dampen totdat uw nicotine behoefte bevredigd is, zonder dat u last van uw keel krijgt. De focus van Nicotine Salt e-liquids is dus meer op de nicotine behoefte van rokers dan op de smaak- of dampbeleving.

We willen graag het volgende benadrukken. U voelt misschien geen throat-hit, maar u krijgt snel nicotine in uw lichaam. Daarom wordt het geadviseerd om geen Nic-Salts te gebruiken met sub-ohm apparaten. Omdat deze apparaten heel veel e-liquid verdampen, heeft u kans dat u teveel nicotine opneemt. Dit kan leiden tot hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Nic-Salts zijn dus bedoeld voor simpele apparaten en pod systemen.

De EU-wetgeving maakt geen verschil tussen freebase nicotine en Nicotine-salts. Dat betekent dat deze e-liquids alleen in 10ml flesjes verkocht mogen worden. Deze flessen hebben een kindveilige-dop. De maximale sterkte is 20mg/ml. Een aantal merken zijn ook met 10 milligram per milliliter te bestellen. In het doosje vindt u ook een bijsluiter die u dient te lezen alvorens het gebruik.

Wilt u meer informatie over deze vloeistoffen? Wilt u weten of zij geschikt zijn voor uw e-sigaret? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

 

E-liquid Veiligheidswaarschuwing

Nic-Salts bevatten de zeer verslavende stof nicotine. Het gebruik ervan wordt afgeraden voor niet-rokers. Ze zijn niet geschikt voor personen onder de 18 jaar, niet-rokers, zwangere of borstvoedende vrouwen, personen met een allergie voor nicotinehoudende producten of personen met hart- en/of vaatziekten. Ze zijn een alternatief voor het roken van tabak.